Edukativní kemp je druh příměstského tábora, který dětem zajistí smysluplný program na prázdninové dny. Není jen o zábavě, ale nenápadně a zajímavě je zařazeno i vzdělávání a podpora dítěte. Budeme se učit ohodnotit sami sebe, budeme si pomáhat, naučíme se přijímat pochvalu. Ale i uznat, že se mi něco nepovedlo. Dokážeme si, že když se chce, tak to jde.

pondělí 1. srpna 2016

Jak si vést deník

Deník může mít mnoho podob. Můžete psát na volné listy. Určitě je  možné i  zakoupit nějaký sešit, který si upravíte na deník dle své fantazie. Prodávají se i deníky již připravené, jen začít psát nebo s dětmi tvořit. Inspiraci najdete určitě na různých webových stránkách. Výhod a nevýhod bychom našli také hodně. Ale ...... nejdůležitější je začít.

Deník nemusíte tahat na zádech nebo v batohu (pokud nechcete).Stačí jen tužka a kousek papíru, na který  je dobré poznamenat , co jme zažili, kde jsme byli, co se nám líbilo a proč a co nám nebylo příjemné. Kdo s námi byl, co nám  den přinesl nového.

 Do deníčku nemusíte znovu vše přepisovat. Doporučuji vystřihnout poznámky, nalepit, doplnit vstupenkou, fotkou, pohlednicí, razítkem či nějakou vlastnoruční kresbou nebo obrázkem. Můžete rovněž využít i ten, který jste během dne namalovali, zase jen vystřihnout a nalepit.

Užijete si hodně legrace při sbírání materiálu do svého deníku i při jeho vytváření. Všichni mohou vybírat, co nalepit, doplnit, či dokreslit. Pak již jen stačí vybrat fotku, která se všem líbí a vystihuje atmosféru celého dne.

Zkuste začít a uvidíte. Zaznamenat můžete i jen jeden výlet, týden dovolené, tábor, přečtenou knížku.




Žádné komentáře:

Okomentovat